Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Boekendepot (IWO)

Amsterdam-Zuidoost

Let op: De leeszaal is van 27 februari t/m 26 mei 2023 gesloten wegens bouwwerkzaamheden. Indien mogelijk gaan materialen op transport naar andere locaties.

Adres & contact

Meibergdreef 29
1105 AZ Amsterdam
T: +31 (0)20 525 2359
Plan je route

Bereikbaarheid

Het boekendepot is bereikbaar per metro, richting Gein, halte Holendrecht. Fietsroute volgen naar IWO/IWO tentamenzalen. Zie plattegrond.

Bij aankomst zal je even moeten aanbellen; een van de medewerkers laat je dan op afstand naar binnen.

Openingstijden

Alleen op afspraak: maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 16:00 uur. Vooraf reserveren is verplicht via e-mail naar depots@uva.nl

Inzageplek reserveren

Er zijn maximaal vier inzageplekken beschikbaar. Je kunt een plek reserveren door een mail te sturen naar depots@uva.nl met vermelding van:

  • de datum en tijd van het geplande bezoek;
  • voor- en achternaam;
  • e-mailadres;
  • collegekaart-, medewerker- of lenerspasnummer;
  • Indien mogelijk de plaatscode/signatuur van het materiaal dat je wilt inzien.

Toegangsbeleid

Het Boekendepot (IWO) is een gesloten magazijn. Er is geen open opstelling, dus het is niet mogelijk om langs boekenkasten te lopen en zelf materiaal in te zien of te lenen. Alle publicaties die in het Boekendepot staan, zijn (net als de gehele bibliotheekcollectie) te vinden via CatalogusPlus. Vrijwel alle materialen zijn aan te vragen met behulp van een collegekaart, medewerkerskaart of lenerspas. Bij de aanvraag kan je kiezen in welke locatie je het wilt ophalen. Het Boekendepot is zelf géén afhaallocatie.

Er is één uitzondering: het raadplegen van kranten, grote formaten en grote hoeveelheden materiaal is uitsluitend mogelijk in de leeszaal van het Boekendepot en niet in andere bibliotheeklocaties. Ook hiervoor moet je in het bezit zijn van een UvA- of HvA-collegekaart of -medewerkerskaart, lenerspas of inzagepas. Verzoeken tot inzage van werken die na 15.30 uur zijn ingediend, worden pas de volgende werkdag behandeld.