Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bezoekers

Bezoekers

bibliotheekdiensten voor alle bezoekers

Bezoeken

Bezoekers zijn van harte welkom op alle locaties van de Bibliotheek. De openingstijden verschillen per locatie. In de UB Singel en Library Learning Centre Roeterseiland zijn de openingstijden voor studenten, medewerkers en alumni ruimer dan die voor externe bezoekers.

Zoeken

De Bibliotheek van de UvA biedt hulp bij het zoeken naar literatuur. Raadpleeg voor advies onze webpagina Zoeken in de collectie of Vraag het de Bibliotheek.

Toegang tot veel elektronische bronnen, bijvoorbeeld artikelen uit e-journals, is alleen mogelijk binnen het UvA-domein. Raadpleeg deze bronnen via de publiekspc's in de Bibliotheek. De publiekspc’s geven geen toegang tot internet.

Tenslotte zijn er allerlei sites waarmee wetenschappelijke open access informatiebronnen (pdf) gevonden kunnen worden. 

Lenen

Zie de informatie over Lenerspas en Lenen bij de UvA.

Kopiëren, printen, scannen

In iedere bibliotheek van de UvA is een plek om fotokopieën maken. Printen is beperkt tot artikelen uit databases, vanaf de publieks-pc's. Kopieën en prints zijn te betalen met een lenerspas. Hier dient dan wel eerst een tegoed op gezet te worden.

Op een aantal printers/kopieerapparaten in verschillende bibliotheekvestigingen kan ook materiaal worden gescand. In de UB Singel en in de printerruimte van de P.C. Hoofthuis Bibliotheek is een stand alone boekscanner met usb-poort beschikbaar, die door iedereen kan worden gebruikt. De scans kunnen worden opgeslagen op een usb-stick. Scannen is gratis.