Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Studieplek reserveren

Kom je thuis niet aan studeren toe? Zoek dan via de bibliotheek een geschikte studieplek. Vooraf reserveren is verplicht.

Let op!

In verband met de aangescherpte corona-maatregelen naar aanleiding van de laatste persconferentie, zijn de mogelijkheden voor het reserveren van een studieplek zeer beperkt. De Bibliotheek kan en mag alleen een beperkt aantal studieplekken aanbieden aan kwetsbare studenten.

De aanpassingen gelden tot en met minimaal dinsdag 2 maart 2021.

Studieplekken voor kwetsbare studenten

Heb jij een medische of fysieke reden waardoor thuisstuderen echt niet mogelijk is, of dreig je studievertraging op te lopen? Dan kom jij mogelijk in aanmerking voor een studieplek voor kwetsbare studenten. Neem in dat geval contact op met je studieadviseur of een studentendecaan. Hij/zij kan na het goedkeuren van je aanvraag een verzoek indienen bij de Bibliotheek. De Bibliotheek zal vervolgens je status in het reserveringsysteem aanpassen, zodat je gebruik kunt maken van een studieplek. Echt in nood en je studieadviseur reageert niet? Vraag het de Bibliotheek.

Is er geen medische of fysieke diagnose bij je gesteld, maar is je woonsituatie zo belemmerend dat je niet thuis kunt studeren? Neem dan rechtstreeks contact op met de Bibliotheek via het contactformulier. Je zult een aanvraagformulier moeten invullen waarin je jouw situatie uitlegt en je dient je handtekening te zetten onder de voorwaarden voor het bemachtigen van een studieplek.

Online studieomgeving

Voor iedereen die het studeren in de bibliotheek mist, is er Onlinebrary. Een online omgeving die je ondersteunt bij het thuisstuderen. De concentratie en motivatie van (samen) studeren in de bibliotheek, maar dan vanuit huis.

Lees verder en bekijk de mogelijkheden

Reguliere informatie over studieplekken

 • Studieplek reserveren

  Door de coronamaatregelen kunnen we slechts een beperkt aantal van onze studieplekken aanbieden. Deze studieplekken zijn uitsluitend te reserveren door UvA-studenten en -medewerkers. Je kunt maximaal drie reserveringen per week plaatsen. Voor alle andere leners geldt dat er op dit moment geen gebruikgemaakt kan worden van de studieplekken.

  Inlogmethode studieplek reserveren

  De inlogmethode om een studieplek te reserveren is als volgt:

  1. Log in bij Mapiq met je UvAnetID.
  2. Vul je studentenmail van UvA in bij mailadres, of als je die niet hebt '@uva.nl'.
  3. Doorloop vervolgens de stappen in Mapiq.

  Voorwaarden reserveren studieplek

  • In het reserveringssysteem word je gevraagd een keuze te maken uit een tijdsblok (ochtend, middag, avond, hele dag).
  • Je kunt maximaal drie reserveringen plaatsen. Er is een maximum van 1 reservering per dag.
  • Studieplekken kun je vanaf drie dagen van tevoren reserveren tot 23.59 uur de dag ervoor.
  • Neem je studenten-/medewerkerskaart mee naar de UB en toon bij binnenkomst je reservering.
  • Geen reservering = geen studieplek.
  • Reserveringen kun je annuleren tot 23.59 uur op de dag voorafgaand aan je reservering.
  • Reserveringen zijn persoonsgebonden en niet overdraagbaar.

  Kijk voor corona-maatregelen op onze webpagina met corona-updates.

 • Type studieplekken en huisregels

  Type studieplekken en huisregels

  Je kunt kiezen uit het volgende aanbod van studieplekken bij de bibliotheek.

  • Individuele studieplekken: verspreid door de stad biedt de Bibliotheek individuele studieplekken aan. Zie voor een overzicht van alle reserveerbare studieplekken onze pagina over locaties en openingstijden of bekijk de mogelijkheden in ons reserveringssysteem Mapiq.
  • Overlegruimte UB Singel, REC-A0 en REC-BC1: in deze ruimte mag gepraat en samengewerkt worden in groepen van maximaal vier personen, uiteraard met inachtneming van de corona-maatregelen. Er zijn drie shifts per dag en een ieder die hier wil werken, dient vooraf te hebben gereserveerd via ons reserveringssysteem Mapiq.
  • Projectruimtes REC en Science Park: Naast de studieplekken die de Bibliotheek aanbiedt, zijn er nu ook onderwijszalen beschikbaar gesteld op de Roeterseilandcampus en Science Park. De projectruimtes worden beheerd en aangeboden door Bureau Onderwijs Logistiek. Bekijk de lijst met mogelijkheden en reserveer een projectruimte.
  • Digitale studiesessies: voor iedereen die het studeren in de bibliotheek mist, is er Onlinebrary. Een online omgeving die je ondersteunt bij het thuisstuderen. De concentratie en motivatie van (samen) studeren in de bibliotheek, maar dan vanuit huis. Lees meer over de digitale studiesessies.

  Tijdelijk aanbod

  In het Bushuis is een klein aantal studieplekken zonder reservering beschikbaar gedurende de openingstijden van het gebouw. Inchecken met een college- of medewerkerskaart is verplicht. Vol = vol.

  Gedurende de tentamenperiode in december 2020 kunnen studenten ook studeren in de Posthoornkerk aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Er zijn 30 werkplekken beschikbaar, met voldoende stroompunten en wifi-capaciteit. Daarnaast is er gratis koffie en thee te verkrijgen. Vooraf reserveren is nodig en kan per tijdvak (09:00 - 14:00 of 14:00 - 19:00 uur). Bekijk de data via eventbrite en reserveer een plek.

  Huisregels

  • Telefoneren en eten is niet toegestaan in de studieruimtes. 
  • Drinken mag alleen in een afgesloten verpakking de studieruimtes in.
  • Veroorzaak geen geluidsoverlast. Wil je kunnen overleggen? Kies dan voor een studieplek in de overlegruimte van de UB Singel.
  • Laat je spullen niet onbeheerd achter.
  • Houd geen studieplekken onnodig bezet. Kom je niet opdagen voor je reservering? Annuleer dan voor 23.59 uur online en maak je plek vrij voor een ander.