Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Studieplek reserveren

Kom je thuis niet aan studeren toe? Zoek dan via de bibliotheek een geschikte studieplek. Vooraf reserveren is verplicht.

Let op!

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen, zijn de mogelijkheden voor het reserveren van een studieplek zeer beperkt. De Bibliotheek kan en mag alleen een beperkt aantal studieplekken aanbieden aan kwetsbare studenten.

De aanpassingen gelden tot en met 27 april 2021.

Studieplekken voor kwetsbare studenten

Heb jij een medische of fysieke reden waardoor thuisstuderen echt niet mogelijk is, of dreig je studievertraging op te lopen? Dan kom jij mogelijk in aanmerking voor een studieplek voor kwetsbare studenten. Neem in dat geval contact op met je studieadviseur of een studentendecaan. Hij/zij kan na het goedkeuren van je aanvraag een verzoek indienen bij de Bibliotheek. De Bibliotheek zal vervolgens je status in het reserveringsysteem aanpassen, zodat je gebruik kunt maken van een studieplek. Echt in nood en je studieadviseur reageert niet? Vraag het de Bibliotheek.

Is er geen medische of fysieke diagnose bij je gesteld, maar is je woonsituatie zo belemmerend dat je niet thuis kunt studeren? Neem dan rechtstreeks contact op met de Bibliotheek via het contactformulier. Je zult een aanvraagformulier moeten invullen waarin je jouw situatie uitlegt en je dient je handtekening te zetten onder de voorwaarden voor het bemachtigen van een studieplek.

Studieplekken reserveren

Door de coronamaatregelen kunnen we slechts een beperkt aantal van onze studieplekken aanbieden. Deze studieplekken zijn uitsluitend te reserveren door UvA-studenten met reserveringsrechten voor kwetsbare studenten. Je kunt een beperkt aantal reserveringen per week plaatsen. Voor alle andere leners geldt dat er op dit moment geen gebruikgemaakt kan worden van de studieplekken.

Voorwaarden reserveren studieplek

 1. Je kunt een beperkt aantal reserveringen plaatsen. Voor studenten uit kwetsbare groepen geldt op dit moment een maximum van 1 reservering per dag, 5 keer per week.
 2. Geen reservering = geen studieplek.
 3. Studieplekken kun je vanaf 3 dagen van tevoren reserveren tot 23.59 uur de dag ervoor.
 4. Neem je collegekaart mee naar de Bibliotheek, check inmet je pas én laat je naam bij binnenkomst aftekenen op de reserveringslijst.
 5. Ga zitten in de ruimte waar je je reservering voor hebt geboekt. Het plaatsnemen in andere ruimtes is niet toegestaan.
 6. Hou je aan de huisregels en volg de aanwijzingen van het personeel op.
 7. Annuleer op tijd: reserveringen kun je annuleren tot 23.59 uur op de dag voorafgaand aan je reservering.
 8. LET OP: kom je niet opdagen voor een afspraak? Dan ontvang je een waarschuwing. Wanneer je 3x niet bent komen opdagen, zetten we je reserveringsmogelijkheden voor 4 weken dicht. Is er sprake van een noodsituatie waardoor je niet tijd hebt kunnen annuleren, meldt dit dan bij ons via het contactformulier.
 9. Reserveringen zijn persoonsgebonden en niet overdraagbaar.

Kijk voor meer coronamaatregelen op onze pagina met corona-updates.

Inlogmethode studieplek reserveren

De inlogmethode om een studieplek te reserveren is als volgt:

 1. Log in bij Mapiq met je UvAnetID.
 2. Vul je studentenmail van UvA in bij mailadres, of als je die niet hebt '@uva.nl'.
 3. Doorloop vervolgens de stappen in Mapiq.

Type studieplekken

Je kunt kiezen uit het volgende aanbod van studieplekken bij de bibliotheek.

 • Individuele studieplekken: verspreid door de stad biedt de Bibliotheek individuele studieplekken aan. Zie voor een overzicht van alle reserveerbare studieplekken onze pagina over locaties en openingstijden of bekijk de mogelijkheden in ons reserveringssysteem Mapiq als je daar toegang voor hebt gekregen.
 • Overlegruimte UB Singel: in deze ruimte mag gepraat en samengewerkt worden in groepen van maximaal 4 personen, uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen. Er zijn 3 shifts per dag en een ieder die hier wil werken, dient vooraf te hebben gereserveerd via ons reserveringssysteem Mapiq.

Huisregels

 • Telefoneren en eten is niet toegestaan in de studieruimtes. 
 • Drinken mag alleen in een afgesloten verpakking de studieruimtes in.
 • Veroorzaak geen geluidsoverlast. Wil je kunnen overleggen? Kies dan voor een studieplek in de overlegruimte van de UB Singel.
 • Laat je spullen niet onbeheerd achter.
 • In de Bibliotheek draag je een mondkapje. Alleen op de studieplek zelf mag je het kapje afzetten. We houden 1,5 meter afstand en volgen de vastgestelde looproutes.
 • Volg de aanwijzigen van het personeel ter plaatse op.
 • Houd geen studieplekken onnodig bezet. Kun je niet komen? Annuleer dan voor 23.59 uur online en maak je plek vrij voor een ander.

Online studieomgeving

Voor iedereen die het studeren in de bibliotheek mist, is er Onlinebrary. Een online omgeving die je ondersteunt bij het thuisstuderen. De concentratie en motivatie van (samen) studeren in de bibliotheek, maar dan vanuit huis.

Lees verder en bekijk de mogelijkheden