Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Pc of laptop nodig?

Is je eigen laptop niet beschikbaar en heb je dringend een computer nodig? UvA-studenten en -medewerkers kunnen bij de Bibliotheek terecht voor een studieplek met desktop. Ook kun je bij de Bibliotheek een laptop lenen voor een dag.

Desktop pc nodig?

Op iedere campus biedt de Bibliotheek UvA-studenten en -medewerkers individuele studieplekken met pc. Op deze pc’s vind je specifieke software, zoals SPSS. Bekijk een overzicht van de beschikbare software. Alle pc’s loggen na 30 minuten inactiviteit automatisch uit.

Student leent chromebook aan de balie

Chrome OS laptop lenen (Chromebook)

Bij de Bibliotheek kun je als UvA-student een laptop met Chrome OS lenen, ofwel: een Chromebook. Chromebooks werken met een gastprofiel. Je kunt gebruikmaken van Google-diensten (bijv. Google Docs), Proctorio en de online versie van Office 365. Het is niet mogelijk om zelf software te installeren. 

Aan de balie van de UB Singel, het Library Learning Centre REC en de bibliotheek op Sciencepark is het mogelijk om voor één dag een Chromebook te lenen.

Windows laptop huren

Voor wie een laptop nodig heeft, is er de optie om er een te huren via Studiepc.nl, of met korting via Surfspot

Studenten van de Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde & Informatica kunnen een laptop lenen bij Bibliotheek Science Park voor € 2,50 per dag.

Laptop op slot zetten

Even pauze? Zorg dat je je laptop op slot zet. Bij de informatiebalie van de UB Singel leen je er een gratis voor een dag. De sloten werken op Windows-laptops en Chromebooks. De Bibliotheek is niet aansprakelijk bij verlies van eigendommen.