Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Pc of laptop nodig?

Is je eigen laptop niet beschikbaar en heb je er dringend eentje nodig? Dien dan bij de Bibliotheek een verzoek in om een Chromebook te lenen of huur een laptop.

Desktop pc nodig?

Op iedere campus biedt de Bibliotheek UvA-studenten en -medewerkers reserveerbare individuele studieplekken met pc. Op deze pc’s vind je specifieke software, zoals SPSS. Bekijk een overzicht van de beschikbare software. Alle pc’s loggen na 30 minuten inactiviteit automatisch uit. Via ons reserveringssysteem voor studieplekken kun je als UvA-student of -medewerker een studieplek boeken met een desktop pc. Lees hoe je een studieplek (met pc) reserveert

Student leent chromebook aan de balie

Chrome OS laptop lenen (Chromebook)

Bij de Bibliotheek kun je als UvA-student een laptop met Chrome OS lenen, ofwel: een Chromebook. Chromebooks werken met een gastprofiel. Je kunt gebruikmaken van Google-diensten (bijv. Google Docs), Proctorio en de online versie van Office 365. Het is niet mogelijk om zelf software te installeren. 

Aan de balie van de UB Singel, het Library Learning Centre REC en de bibliotheek op Sciencepark is het mogelijk om voor één dag een Chromebook te lenen. 

Voor studenten die dringend een Chromebook nodig hebben doordat hun eigen laptop in reparatie is of vanwege een examen met online proctoring, is het mogelijk een Chromebook voor langere tijd (14 dagen) te lenen. Dien dan een verzoek in via het contactformulier van de Bibliotheek. Let op: Het aantal Chromebooks is beperkt.

Windows laptop huren

Voor wie een laptop nodig heeft, is er de optie om er een te huren via Studiepc.nl, of met korting via Surfspot

Studenten van de Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde & Informatica kunnen een laptop lenen bij Bibliotheek Science Park voor € 2,50 per dag.

Laptop op slot zetten

Even pauze? Zorg dat je je laptop op slot zet. Bij de informatiebalie van de UB Singel leen je er een gratis voor een dag. De sloten werken op Windows-laptops en Chromebooks. De Bibliotheek is niet aansprakelijk bij verlies van eigendommen.