Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Op locatie

Bezoeken

In de huidige situatie zijn de locaties van de Bibliotheek alleen toegankelijk voor UvA-studenten en -medewerkers. De openingstijden verschillen per locatie.

Publiekspc's

Op verschillende bibliotheeklocaties van de UvA staan publiekspc's voor het raadplegen van CatalogusPlus en de digitale collecties. Er is via deze computers geen vrije toegang tot internet. Het gebruik van de publiekspc's is gratis en inloggen is niet nodig.

Mogelijkheden

  • Downloaden naar usb-stick vanuit een aantal databases.
  • Gevonden gegevens doorsturen naar e-mail (bij een pdf-bestand soms alleen mogelijk naar een e-mailadres binnen de UvA).
  • Printen met behulp van een prepaid printkaart, verkrijgbaar bij de balies. Betalen kan alleen met een lenerspas met betaaltegoed.

Locaties

Publiekspc's staan in UB Singel (9), de Bibliotheek Bètawetenschappen (1), de Juridische Bibliotheek (11), Library Learning Centre Roeterseilandcampus (3), het P.C. Hoofthuis (4) en Bijzondere Collecties (4).

In de bibliotheek van het AMC staan geen aparte publiekspc's, maar niet-UvA leners kunnen daar bij de balie een tijdelijk inlogaccount krijgen.

Lenen

Wil je materiaal lenen bij de bibliotheek? UvA-studenten en -medewerkers kunnen hiervoor hun studenten- of medewerkerskaart voor gebruiken. Niet-UvA leners kunnen lenen met een lenerspas. Lees meer informatie over de lenerspas en Lenen bij de UvA.

Studieplekken

De Bibliotheek biedt op iedere campus een breed palet aan studieplekken. Je kunt individueel studeren of in een groep, in open of gesloten ruimte. Alle studieplekken zijn voorzien van draadloos internet en goed bereikbare stopcontacten. In de samenwerkruimtes vind je whiteboards en/of schermen.

In verband met corona heeft de Bibliotheek maatregelen moeten treffen voor het studeren in de bibliotheek. Lees over het reserveren van een studieplek.

Studeren in tentamentijd

Tijdens de tentamenperiode is de druk op studieplaatsen groot. De Bibliotheek hanteert in die periode dan ook ruimere openingstijden en biedt extra studieplekken. Voor informatie over extra studieplekken houd de locatiepagina in de gaten, maar ook de informatieschermen op campus en de berichten op onze sociale mediakanalen.

Toegangsbeleid: vergeet je kaart niet!

Indien geopend geldt: studieplekken in de UB Singel en het LLC Roeterseiland zijn ’s avonds en in het weekend alleen toegankelijk met een geldige UvA/HvA-collegekaart of een lenerspas. In tentamenperiodes is er ’s avonds en in het weekend geen toegang voor studenten en medewerkers van andere universiteiten.

Suggesties

De Bibliotheek spant zich in om voldoende en kwalitatief goede studieplekken en faciliteiten te bieden. Heb je suggesties voor verbetering of een klacht? Neem contact op via Vraag het de Bibliotheek.