Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Alumni

Alumni

Bibliotheekdiensten voor afgestudeerden aan de UvA

Alumni
Afstuderen meisjes

Thuis toegang tot databases van EBSCO

UvA-alumni hebben toegang tot twee belangrijke databases van EBSCO: Academic Search Alumni en Buisiness Source Alumni.

Academic Search Alumni is een multidisciplinaire database met de volledige artikelen uit ruim 3.000 peer reviewed tijdschriften op veel wetenschapsgebieden.

Snel zien hoe Academic Search Alumni werkt? Bekijk de demo's.

Business Source Alumni geeft toegang tot de volledige artikelen uit ruim 1.400 bladen en tijdschriften, waarvan 750 peer reviewed, op het gebied van economie en bedrijfskunde.

Snel zien hoe Business Source Alumni werkt? Bekijk de demo's

Aanmelden voor EBSCO

ERIC

ERIC is de belangrijkste database voor onderwijskunde, het bevat ruim een miljoen verwijzingen van 1966 tot nu. Er is een  vrij toegankelijke versie van ERIC met meer dan 200.000 publicaties full-text beschikbaar.
Filmpje (5 min.) over het zoeken in ERIC.

RefWorks voor UvA-alumni

Met RefWorks leg je een eigen online literatuurbestand aan. Referenties importeer je uit catalogi, databases of Google Scholar. Vervolgens breng je met het hulpprogramma Write-N-Cite literatuurverwijzingen en bibliografieën in Worddocumenten aan. Je kunt het RefWorksaccount gebruiken zolang de UvA een abonnement op RefWorks heeft.

Lees meer over RefWorks

Aanmelden voor RefWorks

Lenen

Je geldige alumnipas van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV) en een legitimatiebewijs geven recht op een gratis lenerspas. Hiermee kun je lenen bij Bibliotheek van de UvA en de HvA.

Bezoeken, zoeken, kopiëren, printen en scannen

In de UB Singel kun je net als studenten en medewerkers van de UvA op alle openingstijden terecht. Zie verder de informatie voor bezoekers.