Een overzicht van lopende projecten van de Bibliotheek

Erasmus+ Staff Exchange Week

In 2021 organiseren de bibliotheken van de HvA, UvA en VU de tweede Erasmus+ Staff Exchange Week voor bibliothecarissen. We nodigen collega's uit deelnemende landen uit om ervaringen te delen over onderwerpen die betrekking hebben op een moderne bibliotheek voor hoger onderwijs. We presenteren onze oplossingen en leren van die van hen.

Met deze uitwisseling hopen wij onze services te kunnen verbeteren en te anticiperen op nieuwe trends en toekomstige eisen van onze omgeving.

Meer informatie is te lezen op de webpagina over Erasmus+ Staff Exchange Week.

Project Verkenning onderwijsrepository

De UvA overweegt met het oog op het bewaren en het op verschillende niveau’s open delen van onderwijsmateriaal een leermiddelenrepository in te richten. Daarom is de Bibliotheek UvA/HvA begin 2017 een project Verkenning Onderwijsrepository gestart. Drie facultaire projecten hebben zich aangemeld als pilot.

Het project heeft twee rapportages opgeleverd:

mw. drs. H.A. (Henriette) Reerink

Projectleider Verkenning onderwijsrepository