Studieplek reserveren

Gefaseerde heropening van de bibliotheek

De Bibliotheek biedt gefaseerd weer studieplekken aan aan studenten en medewerkers van de UvA. Studieplek nodig? Reserveren vooraf is verplicht!

Heropende bibliotheeklocaties

• UB Singel
  • Science Park
  • Roeterseilandcampus (Library Learning Centre, REC H)
  • P.C. Hoofthuis

Praktische info vooraf

Binnen de bibliotheek hebben wij een aantal maatregelen moeten treffen om de veiligheid van een ieder te waarborgen. Bereid je hier dan ook op voor:

• Thuis studeren blijft de norm, dus reserveer alleen een studieplek als dat écht nodig is.
  • Kom alleen.
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand, ook bij de ingang.
  • Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt.
  • Volg de aanwijzingen van de bibliotheekmedewerkers op.
  • Neem iets te eten en te drinken mee.
  • Wanneer je de UB binnenkomt vragen we naar je gezondheidssituatie, je reservering én je studentenkaart/medewerkerskaart.

Let op: geen reservering = geen toegang tot de studieplekken van de Bibliotheek.

Reserveer je studieplek

• In het reserveringssysteem word je gevraagd een keuze te maken uit een tijdsblok (ochtend, middag, avond, hele dag).
  • Je kunt maximaal twee reserveringen plaatsen.
  • Studieplekken kun je vanaf drie dagen van tevoren reserveren tot 23.59 uur de dag ervoor.
  • Neem je studenten-/medewerkerskaart mee naar de UB en toon bij binnenkomst je reservering.
  • Geen reservering = geen studieplek.
  • Reserveringen kun je annuleren tot 23.59 uur op de dag voorafgaand aan je reservering.
  • Reserveringen zijn persoonsgebonden en niet overdraagbaar.

De inlogmethode om een studieplek te reserveren is vernieuwd.

1. Je kunt nu inloggen in Mapiq met je UvAnetID.
  2. Vul je studentenmail van UvA in bij mailadres, of als je die niet hebt '@uva.nl'.
  3. Doorloop vervolgens de stappen in Mapiq.

Reserveringen gemaakt met je oude account van Mapiq blijven geldig.