Pilot: Onlinebrary

Haal de bibliotheek in huis

Voor iedereen die het studeren in de bibliotheek mist, is er nu Onlinebrary. Een online omgeving die je ondersteunt bij het thuisstuderen. De concentratie en motivatie van (samen) studeren in de bibliotheek, maar dan vanuit huis.

Veel studenten studeren nu thuis en dat kan grote impact hebben. Geen motivatie, geen ritme in de dag, geen vaste plek, geen medestudenten. Dit kan leiden tot verhoogde stress en studiedruk. Onlinebrary is een pilot van de Bibliotheek UvA/HvA ter ondersteuning van het thuisstuderen.

Haal de bibliotheek in huis

Studenten kunnen studeren met de bibliotheek (locatie UB Singel) als achtergrondgeluid. Leidt muziek je te veel af tijdens het studeren? Of lijkt je studieplek thuis zelfs in de verste verte niet op die van de bibliotheek? Doe je oortjes in, zet de binaural soundscape (3D) aan en je waant je in no time in een van de ruimtes van de Bibliotheek.

Digital study space - Pilot

Samen studeren in de bibliotheek, maar dan vanuit huis met de zogenoemde Digital study space. De eerste pilot heeft plaatsgevonden van maandag 29 juni tot en met vrijdag 3 juli, van 09.00 – 18.00 uur. Momenteel werken wij aan een tweede pilot voor in de zomerperiode.

De digital study space is te bezoeken met een UvA- of HvA-account via ZOOM. Wanneer je bent ingelogd in de online studieomgeving zie je andere studenten studeren en kun je gezamenlijk pauze nemen door deel te nemen aan een pauzeprogramma of door je even terug te trekken in een aparte sessie.

Ga naar de Digital Study Space