Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Heropening Bibliotheek

Studieplekken

Studenten en medewerkers van de UvA kunnen weer gebruikmaken van studieplekken in de UB Singel, op Science Park en Roeterseilandcampus. Vanaf maandag 6 juli wordt het P.C. Hoofthuis hieraan toegevoegd. De Bibliotheek start met een gelimiteerd aantal studieplekken. Om een studieplek te bemachtigen, moet je vooraf reserveren.

Lees verder over het Reserveren van een studieplek.

Voor iedereen die het studeren in de bibliotheek mist, is er nu Onlinebrary. Een online omgeving die je ondersteunt bij het thuisstuderen. De concentratie en motivatie van (samen) studeren in de bibliotheek, maar dan vanuit huis.

Lees hoe je de bibliotheek in huis haalt.

Aanvragen, lenen en retourneren

Vanaf maandag 6 juli is het voor medewerkers en studenten van de UvA en alle andere houders van een lenerspas (niet-UvA leners) weer mogelijk om gedrukte materialen aan te vragen en te lenen via CatalogusPlus. Aanvragen van materialen uit de collecties van het Allard Pierson is voorlopig niet mogelijk. Ook kunnen er geen boeken geleend worden van de Hogeschool van Amsterdam.

UvA-studenten en UvA-medewerkers kunnen in de UB Singel, het P.C. Hoofthuis en de Library Learning Centre (REC H) op de Roeterseilandcampus terecht voor het ophalen en retourneren van materiaal. De open collecties op locatie zijn niet toegankelijk, met uitzondering van de collecties Geesteswetenschappen UB Singel (zie hieronder).

Voor niet-UvA leners geldt dat zij hun materialen alleen kunnen ophalen en retourneren bij de UB Singel. Vanaf dinsdag 7 juli is het voor niet-UvA leners ook weer mogelijk een publiekspc in de UB Singel te gebruiken voor het raadplegen van de digitale collectie. Reservering vooraf is verplicht. Dit kan via het contactformulier van de bibliotheek.

Bekijk onze webpagina met openingstijden per heropende locatie.

Alternatief voor aanvragen

Voor UvA-studenten en -medewerkers die niet naar de UB kunnen komen vanwege de corona-maatregelen, maar toch dringend gedrukt materiaal nodig hebben, blijft de Bibliotheek de mogelijkheid bieden om een aanvraag in te dienen via het contactformulier. De Bibliotheek gaat dan na of het aangevraagde materiaal digitaal geleverd kan worden.

Collecties Geesteswetenschappen UB Singel weer open

Vanaf dinsdag 7 juli is het weer mogelijk om niet-uitleenbare werken uit de collecties Geesteswetenschappen UB Singel ter plekke in te zien. Reservering vooraf is verplicht. Dit kan via het contactformulier van de bibliotheek.

Contact en meer...