Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Actueel

Heropening Bibliotheek

In de komende weken zal de dienstverlening van de Bibliotheek verder worden uitgebreid. Houd onze website in de gaten voor het laatste nieuws.

Studieplekken

Vanaf dinsdag 2 juni 2020 kunnen studenten en medewerkers van de UvA weer gebruikmaken van studieplekken in de UB Singel. De Bibliotheek start met een gelimiteerd aantal van 67 studieplekken, waaronder 25 plekken met een pc. Om een studieplek te bemachtigen, moet je vooraf reserveren.

Lees verder over het Reserveren van een studieplek in de UB Singel.

Lenen en verlengen

Vanaf maandag 25 mei is het voor medewerkers en studenten van de UvA weer mogelijk om gedrukte materialen aan te vragen en te lenen via CatalogusPlus. Het is voor de Bibliotheek nog niet mogelijk om externe leners te verwelkomen, ook niet voor het inleveren van materiaal.

Alle geleende boeken worden automatisch verlengd tot maandag 3 augustus 2020, met uitzondering van boeken die gereserveerd zijn door andere leners.

Aanvragen van materialen uit de collecties van het Allard Pierson is voorlopig niet mogelijk. Ook kunnen er geen boeken geleend worden van de Hogeschool van Amsterdam.

Ophalen en retourneren

UvA-studenten en UvA-medewerkers kunnen vanaf maandag 25 mei weer in de UB Singel terecht voor het ophalen en retourneren van materiaal. Dit kan op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur.

Het is nog niet mogelijk voor de Bibliotheek om externe leners te verwelkomen, ook niet voor het inleveren van materiaal.

Alternatief voor aanvragen

Voor wie niet naar de UB kan komen vanwege de corona-maatregelen, maar toch dringend gedrukt materiaal nodig heeft, blijft de Bibliotheek de mogelijkheid bieden om een aanvraag in te dienen via het contactformulier. De Bibliotheek gaat dan na of het aangevraagde materiaal digitaal geleverd kan worden.

Contact en meer...