Updates coronavirus

Op deze webpagina vind je actuele informatie en veelgestelde vragen over de dienstverlening van de Bibliotheek ten tijde van het coronavirus. Via het menu aan de linkerkant is een overzicht van eerdere updates te vinden.

Openingstijden UB Singel

Met ingang van 23 maart is de UB Singel van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur, uitsluitend voor het ophalen en retourneren van boeken. Houd wel rekening met vertraging en dat niet alle materialen geschikt zijn om te leveren. Zie voor meer informatie de veelgestelde vragen onderaan deze pagina.
Alle andere bibliotheeklocaties zijn gesloten.

Bibliotheekdienstverlening

Ondanks de sluiting van vrijwel al onze locaties, gaat de dienstverlening van de Bibliotheek zoveel mogelijk door. De bibliotheekmedewerkers doen hun best om met diverse communicatiemiddelen hun reguliere werkzaamheden voor jou uit te voeren, of het nu vanuit huis of ergens anders is.

Waar ben je naar op zoek?

Ontdek wat er zoal beschikbaar is

Veelgestelde vragen

Dagelijks komen er veel vragen bij ons binnen over de dienstverlening van de bibliotheek nu we te maken hebben met het coronavirus en de gevolgen. Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet.

• Lenen & retourneren

Kan ik nog boeken inleveren?
    Ja, dat kan, maar uitsluitend op de UB Singel. Met ingang van 23 maart 2020, is de UB Singel geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Kan ik boeken ook per post opsturen?
    Ja, je kunt boeken ook per post opsturen. Stuur deze naar Universiteitsbibliotheek, Postbus 19185, 1000 GD Amsterdam t.a.v. de afdeling Uitleen.

Mijn boek kan niet meer verlengd worden, maar ik kan het niet komen inleveren. Wat moet ik doen?
    Alle uitgeleende boeken zijn verlengd tot dinsdag 12 mei 2020. Mocht je toch nog herinneringen krijgen, neem dan contact met ons op via het contactformulier (zie: Vraag het de Bibliotheek).

Kan ik nog gereserveerde boeken die voor mij klaar staan ophalen?
    Ja, je kunt boeken met ophaallocatie UB Singel ophalen. Met ingang van 23 maart 2020, is de UB Singel geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Kan ik blijven gebruikmaken van de digitale collectie van de Bibliotheek?
    Ja, via CatalogusPlus blijft het mogelijk om gebruik te maken van de digitale collectie van de Bibliotheek. Ga naar CatalogusPlus en log rechtsboven in om toegang te krijgen tot de digitale collecties.

Kan ik nog gedrukte materialen aanvragen uit het depot/van andere locaties?
    Ja, je kunt nog gedrukte materialen aanvragen uit het depot of van andere locaties, maar er zijn beperkingen:

• Materialen kunnen alleen worden afgehaald bij de UB Singel. Met ingang van 23 maart 2020, is de UB Singel geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.
    • Houd rekening met vertraagde leveringen.
    • Bepaalde materialen kunnen we niet leveren: materialen die alleen ter inzage zijn, erfgoedmaterialen, gedrukte tijdschriften, boeken afkomstig van de Hogeschool van Amsterdam.

Kan ik nog materialen aanvragen bij andere bibliotheken dan die van de UvA?
    Je kunt geen boeken meer aanvragen bij de Hogeschool van Amsterdam. Bij andere Nederlandse bibliotheken kun je in heel beperkte mate nog boeken en/of scans aanvragen via Worldcat Discovery.

Ik heb dringend een artikel en/of boek nodig uit de gedrukte collectie, maar aanvragen lukt/kan niet. Kunnen jullie mij helpen?
    Uitsluitend voor UvA-medewerkers geldt dat zij via het contactformulier op de webpagina Vraag het de Bibliotheek een verzoek kunnen indienen. Wij kijken dan of we de UvA-medewerker toch aan het benodigde boek en/of de scan kunnen helpen.

• Studeren & faciliteiten

Kan ik nog studeren in de Bibliotheek?
    Nee, het is niet meer mogelijk om te studeren in de Bibliotheek.

Kan ik nog printen en/of kopiëren in de Bibliotheek?
    Nee, het is niet meer mogelijk om te printen of kopiëren in de Bibliotheek.

Kan ik nog een laptop lenen in de Bibliotheek?
    Nee, dat is helaas niet meer mogelijk. Via Studiepc.nl kun je een laptop lenen (met korting via Surfspot).

Kan ik nog gebruikmaken van de computers of de publiekspc’s in de Bibliotheek?
    Nee, het is helaas niet meer mogelijk om gebruik te maken van de computers of publiekspc's van de Bibliotheek.