Studieplek reserveren

Kom je thuis niet aan studeren toe? Zoek dan via de bibliotheek een geschikte studieplek. Door de huidige coronamaatregelen kunnen we slechts 20 procent van de 4500 plekken aanbieden. Deze zijn enkel te reserveren door UvA-studenten en -medewerkers. Vooraf reserveren is verplicht.

Studieplek reserveren

Door de coronamaatregelen kunnen we slechts 20 procent van onze huidige studieplekken aanbieden in UB Singel, op Science Park en Roeterseilandcampus (REC H). Deze studieplekken zijn uitsluitend te reserveren door UvA-studenten en -medewerkers. Je kunt maximaal twee reserveringen per week plaatsen. Voor alle andere leners geldt dat er op dit moment geen gebruikgemaakt kan worden van de studieplekken.

Voorwaarden reserveren studieplek

• In het reserveringssysteem word je gevraagd een keuze te maken uit een tijdsblok (ochtend, middag, avond, hele dag).
  • Je kunt maximaal twee reserveringen plaatsen. Er is een maximum van 1 reservering per dag.
  • Studieplekken kun je vanaf drie dagen van tevoren reserveren tot 23.59 uur de dag ervoor.
  • Neem je studenten-/medewerkerskaart mee naar de UB en toon bij binnenkomst je reservering.
  • Vergeet niet om een mondkapje mee te nemen naar de bibliotheek. Wanneer je je door UvA-gebouwen beweegt, geldt er een mondkapjesplicht.
  • Geen reservering = geen studieplek.
  • Annuleer reserveringen op tijd en maak je plek vrij voor een ander. Reserveringen kun je annuleren tot 23.59 uur op de dag voorafgaand aan je reservering.
  • Reserveringen zijn persoonsgebonden en niet overdraagbaar.

Inlogmethode studieplek reserveren

De inlogmethode om een studieplek te reserveren is vernieuwd.

1. Log in bij Mapiq met je UvAnetID.
  2. Vul je studentenmail van UvA in bij mailadres, of als je die niet hebt '@uva.nl'.
  3. Doorloop vervolgens de stappen in Mapiq.

Bibliotheeklocaties met studieplekken

Zie voor een overzicht van alle reserveerbare studieplekken onze pagina Locaties en openingstijden.

Op het P.C Hoofthuis en het Bushuis is een klein aantal studieplekken zonder reservering beschikbaar gedurende de openingstijden van de gebouwen. Inchecken met een college- of medewerkerskaart is verplicht. Vol = vol.

Coronamaatregelen

Binnen de bibliotheek hebben wij een aantal maatregelen moeten treffen om de veiligheid van een ieder te waarborgen. Bereid je hier dan ook op voor:

• Thuis studeren blijft de norm, dus reserveer alleen een studieplek als dat écht nodig is.
  • Kom alleen.
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand, ook bij de ingang.
  • Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt.
  • Volg de aanwijzingen van de bibliotheekmedewerkers op.
  • Wanneer je de UB binnenkomt vragen we naar je gezondheidssituatie, je reservering én je studentenkaart/medewerkerskaart.

Huisregels

• Telefoneren en eten is niet toegestaan in de studieruimtes.
  • Drinken mag alleen in een afgesloten verpakking de studieruimtes in.
  • Veroorzaak geen geluidsoverlast.
  • Laat je spullen niet onbeheerd achter.
  • Houd geen studieplekken onnodig bezet. Heb je gereserveerd, maar kun je toch niet komen? Annuleer dan voor 23.59 uur online en maak je plek vrij voor een ander.

Digitale studiesessies

Voor iedereen die het studeren in de bibliotheek mist, is er nu Onlinebrary. Een online omgeving die je ondersteunt bij het thuisstuderen. De concentratie en motivatie van (samen) studeren in de bibliotheek, maar dan vanuit huis. Lees meer over de digitale studiesessies.