Digitale diensten van de Bibliotheek

Wij zijn er voor je

Met ingang van maandag 25 mei 2020 is het voor UvA-studenten en medewerkers weer mogelijk om gedrukte materialen aan te vragen en te lenen via CatalogusPlus. Wij werken aan een gefaseerde heropening van de Bibliotheek. Houd onze website in de gaten voor updates.

De dienstverlening van de Bibliotheek gaat zoveel mogelijk door, ondanks dat vrijwel al onze locaties nog gesloten zijn. Samen met uitgevers en platforms doen wij ons uiterste best om online materialen beschikbaar te stellen. Of het nu gaat om het vinden van open leermiddelen voor het onderwijs, het gebruiken van bronnen voor een scriptie of onderzoek, of advies over auteursrecht, wij staan voor je klaar.

Dringend materiaal nodig?

UvA-studenten en medewerkers die niet naar de UB Singel kunnen komen vanwege de corona-maatregelen, maar toch dringend gedrukt materiaal nodig hebben, blijft de Bibliotheek de mogelijkheid bieden om een aanvraag in te dienen via het contactformulier (kies de optie Aanvragen materialen). De Bibliotheek gaat vervolgens na of het materiaal digitaal geleverd kan worden.

Onze collecties digitaal!

• Voor onder andere e-books, digitale tijdschriftartikelen en databases kun je ook gewoon terecht in onze digitale collectie, via CatalogusPlus.
  • Op zoek naar informatie over auteursrecht? Lees verder op ons AuteursrechtInfomatiePunt. Advies nodig of vragen? Mail dan naar auteursrecht@uva.nl.

Specifiek voor docenten

Ga voor een overzicht naar onze webpagina voor Docenten. Daar vind je meer informatie over onder andere auteursrecht, readers online, citeren en bronvermelden.

Open leermiddelen

Verder belichten wij graag het enorme aanbod aan (gratis) open leermiddelen waar je met name als docent veel profijt van kunt hebben. Afhankelijk van de voorwaarden kun je die veelal naar eigen inzicht aanpassen.

Op de pagina Online leermiddelen vind je een overzicht van een groot aantal platforms met online courses, e-books en andere materialen. Ook vind je hier informatie over het gebruik van open leermiddelen, en zijn er tips te vinden over het creëren en delen van open leermiddelen.

Onderzoekers wijzen we op:

Een overzicht is ook te vinden op de Research Support Portal van de UvA.

Andere vragen?