Zoeken in CatalogusPlus

UvA stelt directievoerder bouw UB aan

12 april 2018

De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft voor de komende jaren een contract afgesloten met ‘IsolveProblems’ en ‘BOAG Advies en Management’ om de directievoering en het toezicht te verzorgen voor de realisatie van de nieuwe Universiteitsbibliotheek (UB). De bibliotheek is gereed in 2021.

Het ontwerp van de architecten MVSA en Van Stigt verbindt de gebouwen BG13a/14 op het Binnengasthuisterrein met een glazen overkapping en er wordt een nieuwe fietsenkelder en gedeeltelijke nieuwbouw gerealiseerd . Het vormt zo een architectonisch bijzonder en modern academisch gebouw. Hiermee voorziet de UB in een belangrijke behoefte van de Faculteit der Geesteswetenschappen.

Directievoering en toezicht

Tijdens de realisatie van de nieuwe UB is de directievoerder de dagelijkse vertegenwoordiger en belangenbehartiger van de UvA op de werkvloer. De directievoerder is het eerste aanspreekpunt en geeft leiding aan het uitvoeringsproces.

Rik Ter Haar, Jeroen van Egmond (BOAG) en Bart Daalder (IsolveProblems) zijn verheugd om aan hun eerdere succesvolle samenwerking een vervolg te geven. Het projectteam was onlangs betrokken bij de realisatie van de IJhal, twee nieuwe passages en de renovatie en restauratie van een deel van het monumentale hoofdgebouw op Amsterdam Centraal.

“Wij zijn direct volop aan de slag gegaan en houden ons momenteel bezig met het afronden van de bestekken en alle voorbereidende acties. Daarnaast ondersteunen wij de UvA bij de aanbestedingen en inpassing van het bouwproces in de omgeving. Dit is een geweldig mooi en uitdagend project. Wij kijken er naar uit de komende jaren in intensieve samenwerking met de UvA, de omgeving en de ontwerpende en uitvoerende partijen de nieuwe UB te realiseren.”

Gepubliceerd door  HuisvestingsOntwikkeling