Zoeken in CatalogusPlus

Milieukundig onderzoek BG13/14

7 februari 2018

Deze week is er gestart met een milieukundig onderzoek rondom de gebouwen BG13 en 14 op het Binnengasthuisterrein. Dit onderzoek wordt in opdracht van de Universiteit van Amsterdam uitgevoerd, in verband met het omleggen van de ondergrondse infrastructuur ten behoeve van de verbouwing van de huidige panden tot nieuwe Universiteitsbibliotheek.

Milieukundig onderzoek

Het milieukundig onderzoek wordt uitgevoerd door de firma Mos en richt zich op (grond)onderzoek. De conclusies uit dit onderzoek geven richting aan de randvoorwaarden waar de UvA rekening mee dient te houden in het kader van de toekomstige bodemwerkzaamheden.

Een eerste boring, die deze week heeft plaatsgevonden, bepaalt de maatregelen en voorzieningen ten behoeve van het graven van proefsleuven, die in de komende weken plaats zullen vinden. Proefsleuven zijn noodzakelijk voor het bepalen van de huidige ondergrondse infrastructuur. Ook zullen er volgende week watermonsters worden afgenomen als onderdeel van het onderzoek.

Gepubliceerd door  HuisvestingsOntwikkeling