Zoeken in CatalogusPlus

Sfeerimpressie startbijeenkomst raadpleging locatie nieuwe UB

17 maart 2017

Op donderdag 16 maart vond de startbijeenkomst plaats over de raadpleging locatiekeuze van de Universiteitsbibliotheek (UB). Dit was de aftrap van de raadplegingsperiode van vier weken. De ruim 80 geïnteresseerden kregen meer informatie over de twee ontwerpen en het proces van de raadpleging.

Voorzitter College van Bestuur Geert ten Dam trapte af: “Volgens mij is iedereen jaloers op de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw) die hier op de Binnenstadscampus neerstrijkt. Niet voor niets. Want het is de geboortegrond van de UvA. Een historische plek waar we al 385 jaar gehuisvest zijn. Ik hoop dat we elkaar hier nog veel generaties blijven inspireren. Er zijn nu twee prachtige ontwerpen voor de nieuwe locatie UB: ieder met een eigen identiteit en karakter. Ik nodig medewerkers en studenten uit hier komende maand hun mening over te geven!’

Tentoonstelling

Ook Kees van Ast (portefeuillehouder Financiën en Bedrijfsvoering van het CvB), Maria Heijne (directeur Bibliotheek UvA/HvA), Gerard Nijsten (Directeur Bedrijfsvoering FGw) en Cees van der Wolf (directeur HuisvestingsOntwikkeling) waren bij de bijeenkomst aanwezig om toelichting te geven en vragen te beantwoorden. De aanwezigen kregen meer informatie over de ontwerpen en het proces van de raadpleging.  Er volgde een interessante, levendige en constructieve discussie. Aan het einde van de bijeenkomst bezocht men de tentoonstelling over de nieuwe UB. Daar waren ook plattegronden, artist impressions en presentatieboeken van de ontwerpen te zien.

Hoe nu verder?

De raadplegingsperiode voor de locatie van de nieuwe Universiteitsbibliotheek (UB) in de Binnenstad duurt vier weken: van 16 maart tot en met 13 april. Ook is de tentoonstelling in VOX-POP tot die datum te bezoeken. De architecten lichten daar hun ontwerpen toe en zullen vragen beantwoorden op dinsdag 21 maart (scenario A) en donderdag 23 maart (scenario B) om 16.30  uur.

Tijdens de raadplegingsperiode kun je op een online platform je mening geven, discussiëren en vragen stellen over de twee locaties van de UB. Je kunt je hier ook aanmelden voor de focusgroepen, waar in kleine groepjes de verdieping wordt gezocht. We organiseren deze focusgroepen rondom thema’s die op het online platform veel naar voren komen.

Op basis van het advies van de stuurgroep neemt het CvB op 23 mei as. een voorgenomen besluit. Na het advies van de medezeggenschap, neemt het CvB de eerste helft 2017 een definitief besluit.

Hoe te registreren?

Op 10 maart jl. ontvingen UvA-medewerkers en studenten een e-mail via 'UvA en Ruigrok NetPanel'. Deze e-mail bevatte een persoonlijke link om te registreren op het online platform. Heb je geen e-mail ontvangen? Mogelijk zit het in je spambox, of check of je onder de doelgroep valt via de Q&A. Overigens wordt er op dinsdag 21 maart nog een herinneringsmail gestuurd. Heb je vragen? Neem contact op met huisvestingsontwikkeling@uva.nl.

Gepubliceerd door  HuisvestingsOntwikkeling