EN uva.nl

Veelgestelde vragen

• Welke systemen worden ondersteund?
    • Windows Vista
    • Windows XP
    • Windows 7
    • Windows 8
    • Windows 8.1
    • Windows 10
    • Windows RT

De WiFi-portal beschrijft alle handelingen die noodzakelijk zijn om verbinding te maken met UvAdraadloos voor:

• Windows
    • Mac OS X Tiger
    • Mac OS X Leopard
    • Mac OS X Snowleopard
    • Mac OS X Lion
    • MacOS X Mountain Lion
    • Mac OS X Mavericks
    • Mac OS X El Captain
    • iPhone/iPod/iPad
    • Android
    • Windows Phone
    • Blackberry
    • Linux
    • Chrome OS

In principe kan elk systeem met software voor het beveiligingsprotocol 802.1x/TTLS (pap) of 802.1x/PEAP (mschapv2) een draadloze verbinding opzetten met 'eduroam' of 'uva'.

• Waarom moet ik mijn pincode/pattern instellen op een Android telefoon als ik SecureW2 installeer?

Voor een aantal apparaten heb je een pincode of pattern (patroon waarmee je je telefoon ontgrendelt) nodig voor het opslaan van een wachtwoord‏. Dus als je nog geen pincode of pattern hebt, dan zul je tijdens een SecureW2 applicatie installatie de pincode of pattern in moeten stellen.

Knock app werkt niet met SecureW2

Let op: ontgrendeling door middel van de Knock app (serie aanrakingen op het scherm waardoor je de telefoon ontgrendelt) werkt niet met SecureW2. Als je SecureW2 wilt gebruiken, dien je een pincode of pattern op je telefoon in te stellen.

• Kan ik gebruikmaken van open wifi?

UvA Open Wi-Fi is een onbeveiligd netwerk en is bedoeld voor bezoekers die geen UvAnetID hebben of die niet aangesloten zijn bij een andere onderwijs- of onderzoeksinstelling die eduroam heeft. Daarnaast is open wifi minder snel en moet je bij ieder gebruik weer opnieuw inloggen. Maak daarom altijd gebruik van het beveiligde, snellere netwerk eduroam.