Bibliotheek

Zoeken in CatalogusPlus

Universiteitsbibliotheek Singel

Universiteitsbibliotheek
Singel 425, 1012 WP Amsterdam
Postbus 19185, 1000 GD Amsterdam
Telefoon: 020 525 1405
Fax: 020 525 2390

Sommige gedeelten in het gebouw zijn NIET toegankelijk voor rolstoelers: 

  • Vondelzaal
  • Belle van Zuylenzaal

Bereikbaarheid

Deze locatie is niet met gemotoriseerd verkeer bereikbaar.
De UB is met het openbaar vervoer goed bereikbaar vanaf Amsterdam CS: trams 1, 2, 4, 5, 9, 16, 20, 24 en 25, halte Spui of Muntplein.

studiezaal UB

Toegangsbeleid

  • De UB (Singel 425) is van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 18.00 uur toegankelijk voor iedereen met een geldige bibliotheekpas (voor UvA- en HvA-studenten de collegekaart, voor UvA- en HvA-medewerkers de medewerkerskaart).
  • Op de overige tijdstippen is de UB alleen toegankelijk voor studenten en medewerkers van de UvA en de HvA.
  • Bezoekers dienen op verzoek van bibliotheek- of beveiligingspersoneel hun collegekaart, medewerkerskaart, bibliotheekpas en/of een geldig legitimatiebewijs te tonen.
  • De uitleenruimte is ‘s avonds en in het weekend wel open voor alle houders van een bibliotheekpas én een afhaalbericht.

Studieplaatsen

De UB-Singel beschikt over ruim 750 studieplaatsen, verdeeld over zeven studiezalen, waarvan 110 zijn voorzien van een pc.

PC’s en studiekabinetten reserveren in de UB Singel

Wil je een studieplek met pc of een studiekabinet reserveren in de UB Singel? Dat kan via Mapiq. Ze zijn vanaf een week tevoren reserveerbaar. 

Hoe het werkt? Log in met je UvAnetID. Kijk welke PC’s en studiekabinetten op dit moment reserveerbaar zijn en maak een reservering. Er komt meteen een bevestiging via e-mail. Mocht je de PC of de zaal bezet aantreffen, laat dan het mailtje aan je medestudent zien. 

Kluisjes

Bij het bezoek aan alle afdelingen waar boeken in open opstelling zijn geplaatst moeten jassen en tassen in een kluisje worden opgeborgen. Er zijn afsluitbare, gratis kluisjes beschikbaar: de euro die u nodig heeft voor het afsluiten van een kastje, krijgt u bij het openen weer terug. De garderobe bevindt zich in het souterrain, links na de ingang.

Gepubliceerd door  Bibliotheek van de UvA

12 september 2017