Bibliotheek

Zoeken in CatalogusPlus

Universiteitsbibliotheek Singel

Universiteitsbibliotheek
Singel 425, 1012 WP Amsterdam
Postbus 19185, 1000 GD Amsterdam
Telefoon: 020 525 2301
Fax: 020 525 2390

Sommige gedeelten in het gebouw zijn NIET toegankelijk voor rolstoelers: 

  • Collectie Muziekwetenschappen
  • Collectie Religiestudies
  • Vondelzaal

Bereikbaarheid

In de onmiddellijke omgeving van de UB is nauwelijks parkeerruimte. De UB is met het openbaar vervoer goed bereikbaar vanaf Amsterdam CS: trams 1, 2, 4, 5, 9, 16, 20, 24 en 25, halte Spui of Muntplein.

studiezaal UB

Toegangsbeleid

  • De UB (Singel 425) is van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 18.00 uur toegankelijk voor iedereen met een geldige bibliotheekpas (voor UvA- en HvA-studenten de collegekaart, voor UvA- en HvA-medewerkers de medewerkerskaart).
  • Op de overige tijdstippen is de UB alleen toegankelijk voor studenten en medewerkers van de UvA en de HvA.
  • Bezoekers dienen op verzoek van bibliotheek- of beveiligingspersoneel hun collegekaart, medewerkerskaart, bibliotheekpas en/of een geldig legitimatiebewijs te tonen.
  • De uitleenruimte is ‘s avonds en in het weekend wel open voor alle houders van een bibliotheekpas én een afhaalbericht.

Studieplaatsen

De UB-Singel beschikt over ruim 750 studieplaatsen, verdeeld over zeven studiezalen, waarvan 110 zijn voorzien van een pc.

Kluisjes

Bij het bezoek aan alle afdelingen waar boeken in open opstelling zijn geplaatst moeten jassen en tassen in een kluisje worden opgeborgen. Er zijn afsluitbare, gratis kluisjes beschikbaar: de euro die u nodig heeft voor het afsluiten van een kastje, krijgt u bij het openen weer terug. De garderobe bevindt zich in het souterrain, links na de ingang.

Gepubliceerd door  Bibliotheek van de UvA

5 oktober 2015