Bibliotheek

Zoeken in CatalogusPlus

Voor bezoekers

Economie en Bedrijfskunde, bachelor, master, EP

Ook wie niet als student of medewerker aan de UvA verbonden is, is van harte welkom in de Universiteitsbibliotheek aan het Singel en op 20 andere bibliotheeklocaties. Niet alle diensten staan echter voor iedereen open. Hieronder overzicht van de (on)mogelijkheden.

Zoeken

De UvA CatalogusPlus en Catalogus zijn via internet toegankelijk. Klikt u van hier uit door naar digitale informatiebronnen waarvoor de bibliotheek een licentie heeft gekocht, bijvoorbeeld artikelen uit e-journals, dan komt u een inlogscherm tegen. U kunt deze bronnen alleen raadplegen via de publiekspc's in de Bibliotheek.

Lenen

Voor het aanvragen, inzien en lenen van materiaal is een lenerspas nodig. Heeft u nog geen pas, bent u niet in (de nabije omgeving van) Amsterdam woonachtig en wilt u online alvast iets aanvragen om de volgende dag (of later) af te halen, vraag dan eerst een pas aan en stuur vervolgens een e-mail. In deze mail vermeldt u uw gegevens (naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en geboortedatum). U ontvangt dan een voorlopig lenerspasnummer."

AdamNet logo

AdamNet

Amsterdamse bibliotheken

Wilt u bij meerdere bibliotheken in Amsterdam lenen, dan kunt u een AdamNet-pas van € 45 per jaar kopen. Hiermee hebt u recht op een gratis lenerspas van de Bibliotheek van de UvA, de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), de Bibliotheek van de Vrije Universiteit (UBVU), het Centrum voor Wiskunde en Informatica, de Bibliotheek van Hogeschool InHolland Amsterdam/Diemen en de Bibliotheek van de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

Studeren

De UB Singel is van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 18.00 uur toegankelijk voor iedereen met een geldige bibliotheekpas. ’s Avonds en in het weekend is de UB alleen toegankelijk voor studenten en medewerkers van de UvA en de HvA, en voor mensen die met een afhaalbericht kunnen aantonen dat zij aangevraagde boeken komen ophalen.

Voor toegang tot andere locaties is geen pas nodig. De openingstijden verschillen per locatie.

Internet

Als u niet als student of medewerker aan de UvA verbonden bent, kunt u via computers in de bibliotheeklocaties van de UvA de zoekmachine, catalogus en databases raadplegen. U hebt via deze publiekspc's geen toegang tot internet.

Als gast kunt u bij de UvA op verschillende manieren gebruik maken van draadloos internet.

In alle locaties zijn stopcontacten beschikbaar en kunt u uw eigen laptop gebruiken.

Kopiëren, printen, scannen

U kunt met uw lenerspas kopiëren, printen en scannen. Printen is beperkt tot artikelen uit de digitale bibliotheekcollectie. De lenerspas kan worden opgewaardeerd bij de oplaadpunten die zich in elk gebouw bevinden.

Op de meeste printers/kopieerapparaten in verschillende bibliotheekvestigingen kunt u materiaal scannen. Dat is gratis. U slaat de scans op een usb-stick op, of laat deze naar uw emailadres versturen.

Bruiklenen

Musea, bibliotheken en vergelijkbare instellingen kunnen materiaal in bruikleen vragen voor tentoonstellingen. Daarvoor gelden dezelfde regels en procedures als bij Bijzondere Collecties.

Gepubliceerd door  Bibliotheek van de UvA

30 oktober 2018