Bibliotheek

Zoeken in CatalogusPlus

Afgestudeerden

Bibliotheekdiensten voor UvA-alumni

Afstuderen meisjes

Thuis toegang tot databases van EBSCO

UvA-alumni hebben toegang tot twee belangrijke databases van EBSCO: Academic Search Alumni en Buisiness Source Alumni.

Academic Search Alumni is een multidisciplinaire database met de volledige artikelen uit ruim 3.000 peer reviewed tijdschriften op veel wetenschapsgebieden.

Snel zien hoe Academic Search Alumni werkt? Bekijk de demo's.

Business Source Alumni geeft toegang tot de volledige artikelen uit ruim 1.400 bladen en tijdschriften, waarvan 750 peer reviewed, op het gebied van economie en bedrijfskunde.

Snel zien hoe Business Source Alumni werkt? Bekijk de demo's

ERIC

ERIC is de belangrijkste database voor onderwijskunde, het bevat ruim een miljoen verwijzingen van 1966 tot nu. Er is een  vrij toegankelijke versie van ERIC met meer dan 200.000 publicaties full-text beschikbaar.
Filmpje (5 min.) over het zoeken in ERIC.

RefWorks voor UvA-alumni

Met RefWorks leg je een eigen online literatuurbestand aan. Referenties importeer je uit catalogi, databases of Google Scholar. Vervolgens breng je met het hulpprogramma Write-N-Cite literatuurverwijzingen en bibliografieën in Worddocumenten aan. Je kunt het RefWorksaccount gebruiken zolang de UvA een abonnement op RefWorks heeft.

Lees meer over RefWorks

Bezoeken

Alumni van de UvA zijn van harte welkom op alle locaties van de Bibliotheek. De openingstijden verschillen per locatie. In UB Singel kun je net als studenten en medewerkers van de UvA op alle openingstijden terecht. 

Zoeken

De Bibliotheek van de UvA biedt hulp bij het zoeken naar literatuur. Raadpleeg voor advies onze zoekhulppagina's of Vraag het de Bibliotheek.

Toegang tot veel elektronische bronnen, bijvoorbeeld artikelen uit e-journals, is alleen mogelijk binnen het UvA-domein. Raadpleeg deze bronnen via de publiekspc's in de Bibliotheek. De publiekspc’s geven geen toegang tot internet.

Tenslotte zijn er allerlei sites waarmee wetenschappelijke open access informatiebronnen (pdf) gevonden kunnen worden. 

Kopiëren, printen, scannen

In iedere bibliotheek van de UvA kun je fotokopieën maken. Printen is beperkt tot artikelen uit databases. Je betaalt voor kopieën en prints met een prepaid betaalkaart, verkrijgbaar voor €2,50 bij de balie. Betalen kan met pin of creditcard.

Op een aantal printers/kopieerapparaten in verschillende bibliotheekvestigingen kun je materiaal scannen. In UB Singel is een stand alone boekscanner met usb-poort beschikbaar, die door iedereen kan worden gebruikt. Je slaat de scans op een usb-stick op. Scannen is gratis. 

Lenen

Je geldige alumnipas van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV) en een legitimatiebewijs geven recht op een gratis lenerspas. Hiermee kun je lenen bij Bibliotheek van de UvA en de HvA.

Gepubliceerd door  Bibliotheek van de UvA

30 oktober 2018