Bibliotheek

Zoeken in CatalogusPlus

VirtuaLock

Beveilig je laptop tegen diefstal

LET OP: DE VIRTUALOCK-DIENST STOPT OP 1 JANUARI 2016
Als je laptop wordt gestolen, betekent dit niet alleen dat je een nieuwe laptop moet aanschaffen, maar ook dat je veel data kwijt bent. De gratis beveiligingssoftware VirtuaLock helpt diefstal van laptops voorkomen. VirtuaLock slaat alarm als iemand je laptop probeert mee te nemen.

VirtuaLock is beschikbaar voor Windows en, als beta-versie, voor Mac.

Virtualock

Hoe werkt het?

Als je gaat pauzeren, lock je je scherm met de snelkoppeling Windowstoets+L (Windows) of klik je met de rechter muisknop op het VirtuaLock-icoon en kies je Lock (Mac). Je laptop is nu vergrendeld.

Als je je laptop weer wilt gebruiken, ontgrendel je je computer door het wachtwoord van je computer in te voeren.

Wordt je vergrendelde laptop dichtgeklapt, de adapter of je usb-stick losgetrokken of de accu verwijderd? Dan slaat VirtuaLock alarm: jij ontvangt een smsbericht, andere VirtuaLock-gebruikers in de buurt krijgen een melding op hun scherm, en je laptop laat een sirene horen.

Hoe kom je eraan?

  1. Download VirtuaLock via de link hierboven. Als je je buiten de UvA bevindt, moet je eerst inloggen met UvAnetID
  2. installeer VirtuaLock op je laptop of MacBook,
  3. start VirtuaLock en maak een account aan.

Nadat je VirtuaLock geïnstalleerd hebt, kun je het overal gebruiken. Binnen de UvA, maar ook in je studentenhuis en elders. In Delft en Utrecht is de controle extra goed, omdat TU Delft en Universiteit Utrecht VirtuaLock ook aan hun studenten aanbieden. Via VirtuaLock kun je alle nabije gebruikers zien.

Gepubliceerd door  Bibliotheek van de UvA

9 september 2015