Bibliotheek

Zoeken in CatalogusPlus

PC's en studieplekken

studiezaal Universiteitsbibliotheek

Reserveren studieplekken

Via http://uva.mapiq.net zijn voor de UB Singel en LLC Roeterseiland studieplekken te reserveren. Bij Studiecentrum Science Park kan je studieplekken reserveren bij de balie.

Er is keuze tussen individuele studieplekken, privé studiekabinetten of grotere ruimtes om samen te werken. Zelfs sommige collegeruimtes zijn te reserveren wanneer er geen college gegeven wordt. Je mag maximaal 12 uur aan reserveringen uit hebben staan. Wanneer je niet binnen 15 minuten bij je reservering aanwezig bent, komt deze te vervallen.

Studieplekken

Alle studieplekken zijn ingericht voor draadloos internetten. Het signaal is optimaal en er zijn goed bereikbare stopcontacten. Er zijn studieplekken aanwezig in speciaal ingerichte studiezalen, maar ook binnen de bibliotheken. Kies een studieplek uit die bij jou past.

Studieplekken met pc

Werken met internet, Microsoft Office, SPSS en veel andere software kan op zeven bibliotheeklocaties, studiecentra genoemd. Deze computerwerkplekken zijn toegankelijk voor alle studenten van de UvA, na inloggen met UvAnetID. 

Na 20 minuten inactiviteit gaat de computer over op een pauzescherm en vervalt je recht op de werkplek. De baliemedewerker kan de computer nu uitloggen, zodat de eerst wachtende kan inloggen. Je persoonlijke spullen worden in een mandje meegenomen naar de balie waar je ze kunt afhalen.

In de meeste studiecentra staan enkele 15-minuten-pc's, bedoeld voor kort gebruik. Na 15 minuten word je automatisch uitgelogd. Je kunt dan niet direct daarna opnieuw inloggen. Als je meer tijd nodig hebt, kies dan een gewone werkplek met pc.

Op één computer in de UB Singel is, ten behoeve van dyslectici en visueel gehandicapten, spraakherkenningsoftware geïnstalleerd. Voor meer informatie, vraag de Informatiebalie. 

In elk studiecentrum is een balie waar je terecht kunt met vragen over het gebruik van de computerwerkplekken en andere ict-diensten van de UvA. Je kunt ook bellen naar 020-525 1405 of klik op Contact. 

studente in Science Park

Studiekabinetten

Als je rustig wilt werken, kun je individueel gebruik maken van de studiekabinetten in UB Singel. Deze bevinden zich op de derde verdieping in de studiezaal aan de achterzijde.

Samenwerkplekken

Op verschillende bibliotheeklocaties kan samen aan projecten gewerkt en overlegd worden. Dit zijn samenwerkplekken zonder computer, maar er zijn stopcontacten beschikbaar voor het aansluiten van eigen laptops. Faciliteiten verschillen per locatie. Vaak zijn schermen en whiteboards aanwezig om samenwerken te faciliteren.

Huisregels studieplekken 
 

  • Mobiel bellen is niet toegestaan.
  • Eten is niet toegestaan.
  • Drinken mag alleen in afgesloten verpakking naar binnen.
  • Houd rekening met de andere gebruikers en veroorzaak dus geen geluidsoverlast.
  • Laat je spullen niet onbeheerd achter.

Gepubliceerd door  Bibliotheek van de UvA

30 oktober 2018