Bibliotheek

Zoeken in CatalogusPlus

Laptops en internet

in bibliotheeklocaties

chromebooks

Draadloos internet 

In de studiecentra en bibliotheken is draadloos internet (wifi) beschikbaar voor studenten en medewerkers met een UvAnetID. Op de webpagina's van ICTS Services staat alles over verbinden met een van de draadloze netwerken. Door verbinding te maken via de UvA Wifiportal weet je ten alle tijde zeker dat je verbinding veilig is opgezet.

Voor bezoekers van andere onderwijsinstellingen is er het eduroam netwerk. Instructies hiervoor staan op de website van de eigen instelling. 

Wie niet verbonden is aan een eduroam-instelling, kan aan de slag via het UvA Open Wifi netwerk. Dit is de minst snelle en minst veilige optie. 

Laptop lenen

Druk in het studiecentrum? Ben je je laptop thuis vergeten of is je batterij leeg? Bij de informatiebalies van UB Singel, Bibliotheek P.C. Hoofthuis, Bibliotheek Roeterseiland en Bibliotheek Science Park kun je als UvA-student (op vertoon van je collegekaart) voor één dag een Chromebook lenen. Voor sluitingstijd moet je de Chromebook weer teruggeven. Het lenen van een Chromebook is gratis. Je kunt op de Chromebook inloggen met je UvAnetID of met je Google account.

Bij de Bibliotheek Science Park kunnen studenten ook Windows laptops lenen voor meer dan één dag tegen betaling van 2,50 euro per dag. Verder geldt het Reglement van de Bibliotheek

Laptop op slot zetten

Bij de informatiebalie van de UB Singel kun je voor één dag gratis een slot lenen voor je laptop. Daarmee voorkom je dat onverlaten er met je laptop vandoor gaan. Het slot bestaat uit een kabel: het ene uiteinde sluit je aan op een Windows laptop, het andere uiteinde verbind je aan een tafel of een pilaar. De Bibliotheek is niet aansprakelijk bij verlies van eigendommen.

Spreekuur

Bij de UB Singel, Bibliotheek Roeterseiland en de Science Park Bibliotheek is wekelijks een 'Laptopspreekuur', speciaal voor UvA studenten. Samen met een deskundige van ICTS helpen we je met UvA-gerelateerde problemen op je laptop. 
Onderwerpen aan de orde zijn bijvoorbeeld printen vanaf je laptop, haperend draadloos internet of problemen met de databases en e-journals via UvA VPN.

Kom voor hulp en advies naar:

  • Bibliotheek Roeterseiland op woensdag van 12-13 uur
  • de UB Singel op donderdag van 10-11 uur
  • de Science Park bibliotheek op dinsdag en donderdag van 12-13 uur

Gepubliceerd door  Bibliotheek van de UvA

30 oktober 2018