Zoeken in CatalogusPlus

Open access overeenkomst voor bijna 5.000 tijdschriften

Check met UvA-linker of er een deal is

16 november 2016

Voor bijna 5.000 van de ca. 30.000 tijdschriften waarop de UvA-bibliotheek een abonnement heeft, is inmiddels een open access overeenkomst afgesloten. UvA-onderzoekers kunnen in deze tijdschriften veelal met 100% korting zodanig publiceren dat iedereen toegang heeft.

Om te checken of de UvA een overeenkomst heeft met de uitgever van een bepaald tijdschrift, kun je in de E-journals lijst zoeken op titel, onderwerp of ISSN. Klik op de gevonden titel en de UvA-linker wordt getoond. Bij tijdschriften waarvoor een open access overeenkomst geldt, staat onderaan in het UvA-linker venster de tekst: UvA open access agreement (zie voorbeeld).

Een actueel overzicht van tijdschriften waarin onderzoekers van Nederlandse universiteiten en Universitair Medische Centra gratis of met korting in open access kunnen publiceren is te vinden via www.openaccess.nl. Niet alle titels van deze lijst gelden voor de UvA. Ook ontbreken sommige titels waar de UvA een overeenkomst mee heeft.

Vragen over de open access overeenkomsten? Mail naar openaccess@uva.nl

Gepubliceerd door  Bibliotheek van de UvA