EN uva.nl

In de kerstperiode schreven jullie meer dan 500 wenskaarten. De Bibliotheek bedankt iedereen voor de wensen die zijn gedeeld in de wensbomen van de UB Singel en de P.C. Hoofthuis Bibliotheek. Wat werd er nu eigenlijk zoal gewenst?

Top 6 – De meest voorkomende wensen

1. Het halen van tentamens en/of minder studiestress.
  2. Liefde, een partner, een huwelijksaanzoek.
  3. Gezondheid, een dierbare die weer beter wordt.
  4. Meer empathie en begrip in de wereld en vrede op aarde.
  5. Dat volgend jaar een (nog) beter jaar wordt.
  6. Progressie op het gebied van global warming en het einde van plastic verpakkingen.

Wensen om de Bibliotheek nog beter te maken

• Humus in de kantine
  • Nog meer puppy’s om te knuffelen
  • (Kerst)borrels
  • Schone tafels
  • Stoppen met wegwerpbekers, iedereen moet zijn/haar eigen beker meenemen voor koffie en thee
  • De toegangsdeur aanpassen in de P.C. Hoofthuis Bibliotheek (deze wens is in de kerstvakantie al in vervulling gebracht, zie foto)

Enkele opvallende wensen

• Lichtmetalen velgen
  • Dat de UB 24/7 open is, met bedden, gratis eten en een jacuzzi
  • Meer ‘Aussies’ bij de UvA

In de volgende talen hebben jullie geschreven: Engels, Nederlands, Chinees, Spaans, Frans, Italiaans, Koreaans, Grieks en Kantonees.

De meest inspirerende wens

UvA-student Ikram Kaddouri schreef de meest inspirerende wens: ‘I wish that all people will experience self-love, so that they are capable of sharing pure love.’

Aan de wensen viel op dat veel studenten, medewerkers en bezoekers van de Bibliotheek op zoek zijn naar liefde en een begripvolle wereld. De leerzame wens van Ikram Kaddouri heeft beide elementen in zich en is daarom uitgekozen om met een ieder te delen. Ikram Kaddouri krijgt een goodiebag van de Bibliotheek en een rondleiding door het Boekendepot IWO.

Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.