Bibliotheek

Zoeken in CatalogusPlus

Onderwijszaal nieuwe UB ontworpen

Docenten geven input

6 november 2018

Docenten uit de Faculteit der Geesteswetenschappen hebben input gegeven voor het ontwerp van een onderwijszaal van de nieuwe Universiteitsbibliotheek die gebouwd wordt op het Binnengasthuisterrein.

Keuzes

De docenten hebben gekozen voor een grote diversiteit aan meubilair. Er is rekening gehouden met de wens om een bijeenkomst gezamenlijk te starten en dan in kleinere groepjes uiteen te gaan. Dit kan aan gewone tafels, maar er worden ook banken en lage tafels in de ruimte geplaatst. De technische voorzieningen zijn basaal. Aan de wanden is veel plek waar studenten bijvoorbeeld posterpresentaties kunnen ophangen.

De zaal wordt gekenmerkt door het gebruik van hout en de kleur blauw. Twee verrijdbare kasten hebben een scherm en een whiteboard. Aan de wand zijn aansluitingen voor de plaatsing van extra schermen, wanneer dat in de toekomst nodig blijkt.

Reserveerbaar  

Docenten kunnen de nieuwe onderwijszaal straks zelf bij de Bibliotheek reserveren, ook voor langere tijd achtereen.  De zaal is goed bereikbaar en bevindt zich op de begane grond, direct onder de historische ‘snijzaal’.

Wanneer de zaal niet geboekt is voor onderwijs, kunnen studenten van de ruimte gebruikmaken als studieplek.

Achtergrond

In de nieuwe Universiteitsbibliotheek komt veel ruimte voor onderwijs. Naast vier werkgroepzalen en de voormalige snijzaal komt de bronnenkamer terug. In de bronnenkamer kan onderwijs worden gegeven met behulp van de collectie die ter plekke aanwezig is.

 

Meer informatie 

Meer informatie over het ontwerp voor de nieuwe Bibliotheek op het Binnengasthuisterrein vind je op de campussite bij het onderdeel Universiteitsbibliotheek.

Gepubliceerd door  Bibliotheek van de UvA