Zoeken in CatalogusPlus

Ruimere openingstijden bibliotheeklocaties

750 extra studieplaatsen tijdens tentamenperiode

11 oktober 2018

Op zoek naar een studieplaats in de tentamenperiode? Alle grote bibliotheeklocaties bieden tijdens deze periode ruimere openingstijden en extra studiezalen aan. In de piekperiode  worden meer dan 750 extra studieplekken aangeboden.

In samenwerking met Facility Services (FS) beschikt de Bibliotheek tijdens  deze tentamenperiode over de vrije collegezalen, die als studieplaatsen worden ingezet. Dit aanbod is afhankelijk van de beschikbaarheid van de collegezalen en kan daardoor variëren per dag. Check de beschikbaarheid op de locatie zelf of ga naar de bibliotheekbalies voor meer informatie.

Universiteitskwartier

In de binnenstad, kent de UB Singel ruimere openingstijden. Het studiecentrum is dagelijks geopend tot 23.45 uur (ook in het weekend). De openingstijden van de bibliotheekruimtes in het C- en E-gebouw (met uitzondering van E-gebouw 4e etage) zijn verruimd. Deze ruimtes blijven elk dag open tot 22.00 uur.

P.C. Hoofthuis en Bushuis

De bibliotheek in het P.C. Hoofthuis is in tentamentijd van maandag t/m donderdag langer open, tot 22.00 uur. Daarnaast zijn er verschillende collegezalen beschikbaar in het P.C. Hoofthuis en in het Bushuis om te studeren. Raadpleeg hiervoor de informatie op de schermen.

Als je er aan een nieuwe ervaring toe bent, kan je ook in een kerk gaan studeren. Stadsherstel biedt in samenwerking met de Bibliotheek extra studieplekken aan in de Posthoornkerk  (Haarlemmerstraat 124-126) op de volgende dagen: 20, 21 en 22 oktober, van 09:00 tot 19:00 uur. Er worden 70 studieplaatsen aangeboden.

Roeterseiland

In de weekenden van 13-14  en 20-21 oktober is het Library Learning Centre (LLC) open van 09.00 tot 22:00 uur.

Van maandag 15 oktober tot met donderdag 25 oktober worden de gebruikelijke 1700 studieplaatsen uitgebreid met vrijgegeven onderwijsruimtes in de gebouwen M (15-19 oktober) en A, B/C en E (22 – 25 oktober). Voor de details check de grote informatieschermen, die overal aanwezig zijn op de Roeterseilandcampus. Raadpleeg UvASpacefinder (Mapiq) voor de locaties en de voorzieningen.

Science Park

In de week van 22 oktober zijn in Science Park weer extra collegezalen geboekt per studierichting te gebruiken als studieplaatsen. Daarnaast zijn de overige beschikbare collegezalen ook te gebruiken als studieplaats. Zie voor een overzicht Datanose, je studievereniging of informeer aan de balie van de Bibliotheek.

In het weekend van 20 en 21 oktober is zowel de bibliotheek als het studiecentrum open tot 20:00 uur. Er worden collegezalen beschikbaar gesteld.

Gepubliceerd door  Bibliotheek van de UvA