Zoeken in CatalogusPlus

Nieuwe database met Scandinavische bronnen beschikbaar

Retriever Atekst geeft toegang tot gedigitaliseerde gedrukte media

15 oktober 2018

Via de nieuwe database Retriever Atekst zoek je gemakkelijk naar gedigitaliseerde gedrukte media uit Scandinavië. De database bevat hoofdzakelijk Zweedse, Deense en Noorse bronnen. Daarnaast zijn er enkele Finland-Zweedse en Samische bronnen opgenomen. Naast kranten en tijdschriften bevat de database televisie-, radio- en webbronnen.

Verder beschikt Retriever Atekst over een tool om resultaten te analyseren. Zo kun je van zoekopdrachten de resultaten in een diagram laten weergeven en dit vervolgens als afbeelding downloaden.

Een krantendatabase voor een klein vakgebied als Scandinavistiek is een primeur voor de Bibliotheek. Met een Noorse interface, zal de database vooral voor docenten en studenten van de opleiding Scandinavië studies interessant zijn. Maar ook docenten, studenten en (gast)onderzoekers die een Scandinavische taal beheersen zullen hun weg in de database weten te vinden.

Waar vind je de nieuwe database?

Net als voor alle andere databases en e-journals geldt ook voor Retriever Atekst dat deze geraadpleegd kan worden via Database-selector (zoeken bij de R). Inloggen buiten de UvA is alleen mogelijk met een UvAnetID.

Gepubliceerd door  Bibliotheek van de UvA