Zoeken in CatalogusPlus

Ontstressen in puppykamer van UB - helaas 'uitverkocht'

17 oktober 2018

UPDATE: er is veel aandacht in de media over het initiatief van de Universiteitsbibliotheek, waarbij er vragen worden gesteld over het welzijn van de puppy's. Zie hieronder een toelichting.

Is het niet te druk voor de honden?
Er komen ongeveer 10 pups maar ook wat oudere honden en er mogen maximaal 10 personen tegelijkertijd naar binnen. Het bericht dat er 160 personen naar binnen zouden gaan in twee uur tijd (Parool, AD) klopt niet. De middag duurt in totaal twee uur.

Hoe oud zijn de honden?
Hun leeftijd varieert. Het zijn vooral pups maar er zijn ook wat oudere honden bij.

Kunnen de honden geen ziektes op elkaar over brengen?
Alle honden zijn volledig gevaccineerd.

Waar komen de honden vandaan?
De honden komen via een hondentrainer die al 25 jaar ervaring heeft met honden en kynologisch instructeur en gedragstherapeut is.

Hoe zit het met de begeleider?
De begeleider is een gediplomeerd dierenartsassistente en in het bezit van het diploma vakbekwaamheid honden- en kattenbesluit.

Krijgen de studenten regels mee voordat ze de ruimte in gaan?
Studenten worden geïnstrueerd om de honden niet te voeren, geen harde geluiden te maken en de honden niet wakker te maken als ze liggen te slapen. Als studenten zich hier niet aan houden, worden ze gevraagd te vertrekken.

Wat gebeurt er als de honden willen slapen of er genoeg van lijken te hebben?
De baasjes van de honden zijn ook aanwezig, zij mogen op ieder moment besluiten om de hond uit de ruimte te halen en te stoppen.

Eerdere berichtgeving (d.d. 15 oktober)

In de aankomende tentamenperiode opent de UB aan het Singel speciaal voor studenten tijdelijk een puppykamer. Zoek je een moment van ontspanning tussen het studeren door? Geef je dan op om met een puppy te knuffelen en te spelen. Het aantal plekken is beperkt, want de puppykamer is er alleen op maandagmiddag 22 en dinsdagmiddag 23 oktober. Meld je dus snel aan.

Met de puppykamer wil de Bibliotheek studenten op een bijzondere manier wat ontspanning bieden in de drukke tentamentijd.  Verschillende universiteiten in het buitenland, vooral in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, gingen de Bibliotheek al voor met een puppykamer. Naast de puppykamer biedt de Bibliotheek in de tentamenperiode ook 750 extra studieplaatsen aan.

Puppy-welzijn
Vanzelfsprekend staat het welzijn van de pups voorop. Een begeleider houdt in de gaten of alles goed gaat met de hondjes. De pups zullen maximaal twee uur aanwezig zijn en per tijdslot mag slechts een beperkt aantal studenten de puppykamer in.

Hoe werkt het?
Alleen studenten van de UvA kunnen zich aanmelden voor een kaartje voor een tijdsslot op 22 of 23 oktober tussen 14 en 16 uur in de Doelenzaal, UB Singel.  Je mag dan een kwartiertje in de puppykamer. Deelname is gratis.

• Alleen toegankelijk voor UvA-studenten op vertoon van je studentenkaart.
  • Zorg dat je 15 minuten van te voren aanwezig bent.
  • Kaartjes zijn persoonsgebonden en niet overdraagbaar.

Gepubliceerd door  Bibliotheek van de UvA