EN uva.nl

Op 1 januari 2019 loopt de overeenkomst af tussen de Nederlandse universiteiten en Elsevier over toegang tot en open access publiceren bij deze uitgever.

De VSNU is onlangs de onderhandelingen met Elsevier gestart over een nieuwe overeenkomst. De VSNU vindt het belangrijk dat onderzoekers binnen de instellingen al hun (met publiek geld gefinancierde) wetenschappelijke artikelen zo gemakkelijk en open mogelijk kunnen delen met iedereen die daar interesse in heeft.

Doelstelling is nu om de volledige stap naar open access te maken.

Heb je vragen of opmerkingen, dan kunnen die kunnen worden gedeeld met het onderhandelingsteam via een mail aan de Universiteitsbibliotheek via bibliotheek@uva.nl