Zoeken in CatalogusPlus

Bibliotheek neemt abonnement op BioCyc, database voor levenswetenschappers

Informatie over genoom en metabole routes van duizenden organismen

17 augustus 2018

De Bibliotheek UvA had in februari en maart toegang op proef op de BioCyc Database collection. Dit is nu omgezet naar een abonnement voor een jaar. Als studenten en medewerkers het voldoende gebruiken, wordt het abonnement na dit jaar verlengd.

De BioCyc-database collectie is een assortiment van organismespecifieke Pathway / Genome Databases (PGDB's). Ze bieden verwijzingen naar genoom- en metabole route-informatie voor duizenden organismen waarvan de gensequentie is vastgesteld. De collectie is samengesteld op basis van gecureerde gegevens uit duizenden gerefereerde publicaties. Er zijn databases voor onder andere E. coli, B. subtilis, H. sapiens en S. cerevisiae.

BioCyc bevat tools voor het zoeken, visualiseren, vergelijken en analyseren van genoom- en route-informatie.

Net als de meeste andere databases van de Bibliotheek kunnen alle studenten en medewerkers van de UvA er gebruik van maken; inloggen buiten de UvA is mogelijk door middel van het UvAnetID.

Voor meer informatie en feedback over het gebruik kun je mailen naar: gmeerburg@uva.nl.

Gepubliceerd door  Bibliotheek van de UvA