Zoeken in CatalogusPlus

Ruimere openingstijden bibliotheeklocaties en 750 extra studieplaatsen tijdens tentamenperiode

Van 17 tot en met 29 maart

17 maart 2018

Op zoek naar een studieplaats in de tentamenperiode? Alle grote bibliotheeklocaties bieden tijdens deze periode ruimere openingstijden en extra studiezalen aan. In de piekperiode maandag 26 t/m donderdag 29 maart worden meer dan 750 extra studieplekken aangeboden.

In samenwerking met Facility Services (FS) beschikt de Bibliotheek tijdens deze tentamenperiode over de vrije collegezalen, die als studieplaatsen worden ingezet. Dit aanbod is afhankelijk van de beschikbaarheid van de collegezalen en kan daardoor variëren per dag. Check de beschikbaarheid op de locatie zelf of ga naar de bibliotheekbalies voor meer informatie.

Binnenstad

• In de binnenstad kent de UB Singel ruimere openingstijden. Zowel de bibliotheekruimtes als het studiecentrum blijven open tot 23.45 uur. Er zijn extra studiezalen beschikbaar en er zijn zelfs nieuwe studieruimtes in gebouw B geopend. Het gaat om zalen 01 en 02.
  • Bibliotheek P.C. Hoofthuis is van maandag t/m donderdag open tot 22.00 uur. Er worden extra activiteiten georganiseerd zoals yogasessies om de stress van studenten te helpen verlagen. Collegezalen worden ook vrijgegeven voor zelfstudie.
  • Als je aan een nieuwe ervaring toe bent, kan je voor het eerst in een kerk gaan studeren. Stadsherstel biedt in samenwerking met de Bibliotheek extra studieplekken aan in De Duif (Prinsengracht 756) op de volgende dagen: 26, 27 en 28 maart, van 10.00 tot 19.00 uur. Het gaat om een proef en er worden slechts 50 studieplaatsen aangeboden.

Roeterseiland

• In het weekend van 17-18 en 24-25 maart en vrijdag 23 maart zijn de openingstijden van het Library Learning Centre (LLC) verlengd tot 22.00 uur.
  • In het weekend van 24-25 maart wordt het aantal studieplekken uitgebreid met 100 studieplekken in de onderwijsruimtes op de begane grond van REC E.
  • In de tentamenweek van 26-29 maart zijn er ruim 200 extra studieplekken in de onderwijsruimtes op de 1e etage van gebouw A en de 1e etage en kelderruimte van gebouw B/C.

Raadpleeg voor de vrijgegeven onderwijsruimtes de berichten op de schermen en de posters.

Science Park

• In de week van 25 maart zijn in Science Park weer extra collegezalen geboekt per studierichting en te gebruiken als studieplaatsen.
  • Daarnaast zijn de overige beschikbare collegezalen ook te gebruiken als studieplaats. Zie voor een overzicht Datanose, je studievereniging of informeer aan de balie van de Bibliotheek.
  • In het weekend van 24 en 25 maart is zowel de bibliotheek als het studiecentrum open van 9.00 tot 20.00 uur. Er worden collegezalen beschikbaar gesteld.

Gepubliceerd door  Bibliotheek van de UvA