Zoeken in CatalogusPlus

Inrichting onderzoeksdatasysteem in volle gang

Datasets managen met AMS/Figshare

26 januari 2017

Vanaf april kunnen alle onderzoekers van UvA en HvA hun datasets veilig opslaan en delen met collega’s in AMS op basis van Figshare.

Ook voor het publiceren en archiveren van onderzoeksdata is AMS bedoeld. Elke dataset krijgt een unieke identifier om citeren te vergemakkelijken. In nauwe samenwerking met ICTS en vertegenwoordigers van de faculteiten legt de Bibliotheek momenteel de laatste hand aan de inrichting van het gebruiksvriendelijke systeem. Zo zullen alle faculteiten een eigen groepspagina krijgen.

Het systeem is niet alleen een antwoord op een dringende vraag van onderzoekers. Ook financiers zoals NWO stellen eisen op het gebied van het beschikbaar stellen van data. AMS/Figshare komt tegemoet aan de richtlijnen van de UvA en HvA op dit gebied. Het zal bij de basisdienstverlening van de Bibliotheek behoren en is gebaseerd op Figshare for Institutions, dat al in een aantal universiteiten en onderzoeksinstellingen in gebruik is.

Op de hoogte blijven van de implementatie en van andere ontwikkelingen rond onderzoeksdata? Er is een driemaandelijkse nieuwsbrief.

Gepubliceerd door  RDM support