Zoeken in CatalogusPlus

Scopus beschikbaar voor UvA

Database voor abstracts en citatieanalyse

16 juni 2016

De Bibliotheek van de UvA heeft onlangs voor studenten en medewerkers een abonnement genomen op Scopus.

Scopus is een citatie-database met abstracts van artikelen uit meer dan 20.000 wetenschappelijke tijdschriften en hoofdstukken uit boeken. Scopus biedt een aantal tools om citaties en ontwikkelingen binnen de literatuur te analyseren. De UvA heeft reeds jaren een abonnement op de vergelijkbare database Web of Science.

Enkele malen heeft de Bibliotheek een proeftoegang tot Scopus gehad. In 2008 en 2014 werd na afloop van de proefperiode besloten de database niet aan te bieden.

UvA-studenten en -medewerkers kunnen binnen de UvA zoeken in Scopus zonder in te loggen, daarbuiten graag eerst inloggen met UvAnetID.

Gepubliceerd door  Bibliotheek van de UvA