EN uva.nl

Wat vinden onderzoekers in Nederland van research data management? Het Landelijk Coördinatiepunt Research Data Management (LCRDM) houdt een nulmeting en zoekt respondenten.

Hoe gaan onderzoekers om met de eisen die financiers en hun eigen onderzoeksinstituut op het gebied van RDM stellen? In welke mate is RDM een onderdeel van jouw dagelijkse werkzaamheden als onderzoeker? Heb je de technische faciliteiten die je ervoor nodig hebt? Word je voldoende ondersteund?

Het Landelijk Coördinatiepunt Research Data Management (LCRDM) houdt een nulmeting en vraagt onderzoekers door middel van een online survey hun mening over RDM te geven. Doe je mee? Alvast veel dank!

Het invullen van de Engelstalige vragenlijst kost ten hoogste 10 minuten van je tijd. De survey sluit op 15 augustus 2016.

Naar de survey (Engelstalig)

Over het LCRDM

Op verzoek van de Vereniging van Universiteiten (VSNU) heeft SURF een Landelijk Coördinatiepunt Research Data Management (LCRDM) opgezet. In werkgroepen die het LCRDM coördineert, overleggen vertegenwoordigers van universiteiten, universitaire medische centra, hogescholen en onderzoeksinstellingen over alle aspecten van research data management in Nederland.

UvA en HvA nemen deel aan drie van de vijf werkgroepen - faciliteiten en data-infrastructuur, juridische aspecten en zeggenschap, en ondersteuning & advies. Je zou deze collega's en hun gesprekspartners erg helpen door via deze enquête jouw visie op RDM te delen.

Website van het LCRDM

Meer informatie over RDM

UvA- en HvA-onderzoekers met praktische vragen over research data management kunnen terecht op de UvA/HvA RDM-website.

UvA/HvA RDM-website