EN uva.nl

De overeenkomst tussen Nederlandse universiteiten en uitgeverij Springer over open access publiceren heeft na een half jaar al 1.000 artikelen opgeleverd. Het 1.000e artikel is geschreven door twee wetenschappers die werkzaam zijn bij het AMC.

De publicatie van Sonia Stefanovic en Vincent M. Christoffels GATA-dependent transcriptional and epigenetic control of cardiac lineage specification and differentiation in het tijdschrift 'Cellular and molecular life sciences' is voor iedereen leesbaar, zonder dat abonnement of privileges nodig zijn.
Het artikel is bij Springer ingeleverd volgens de procedure zoals vermeld in het bericht van afgelopen januari. Tot op heden hebben 120 UvA-medewerkers dit al gedaan.