EN uva.nl

Nadat de onderhandelingen tussen VSNU en Elsevier over abonnementsgelden voor tijdschriften begin november vastliepen, heeft de uitgever een nieuw voorstel naar het VSNU-onderhandelingsteam gestuurd.

Het huidige contract is ondertussen met één jaar verlengd, waardoor UvA-medewerkers en -studenten gedurende de onderhandelingen hun toegang behouden.

Nieuwsbrief Open access van de VSNU

Open access vormt een belangrijk, zo niet cruciaal onderdeel van de huidige onderhandelingen tussen de VSNU en enkele grote uitgevers over abonnementsgelden voor tijdschriften (Elsevier, Springer, Wiley, Oxford University Press en Sage). Om wetenschappers en bestuurders te informeren over het verloop van deze onderhandelingen is VSNU met een OA-nieuwsbrief gestart. Abonneren kan via e-mail.