EN uva.nl

Artemis Literary Sources maakt het mogelijk om snel relevante wetenschappelijke informatie te vinden in allerlei talen, over letterkundes en hun auteurs, door de eeuwen heen en wereldwijd. De Bibliotheek heeft er een abonnement op genomen voor de hele UvA-gemeenschap.

Via Artemis kunt u met één zoekactie de volgende informatie vinden:

• biografische informatie over schrijvers en letterkundigen in Literature Resource Center,
  • literaire kritieken in Literature Criticism Online,
  • primaire literaire teksten in LitFinder,
  • meer dan 2 miljoen tijdschriftartikelen, boeken en dissertaties in MLA (Modern Language Association) International Bibliography,
  • essays over schrijvers en hun werken in Scribner Writers on GVRL en
  • literaire kritieken in Twayne’s Authors on GVRL.

Gebruiksmogelijkheden

In veel gevallen is de volledige tekst beschikbaar; zo niet, dan wordt u via UvAlinker doorverwezen naar de vindplaats. De databases bieden ook gesproken tekst. Het is mogelijk de gevonden titels naar RefWorks te exporteren om zo uw eigen literatuurlijst te maken. Artemis vormt een onmisbare bron voor het zoeken naar relevante publicaties op het gebied van de wereldliteratuur.

Toegang

Artemis is direct beschikbaar voor UvA-studenten en –medewerkers op pc’s in UvA-gebouwen; daarbuiten is inloggen met UvAnetID nodig.

Direct naar Artemis Literary Sources

Andere databases op het gebied van literatuurwetenschap