EN uva.nl

Anderhalve eeuw artikelen uit het invloedrijke Amerikaanse dagblad zijn geheel doorzoekbaar

Alle jaargangen, afleveringen en artikelen die The New York Times vanaf het jaar van oprichting (1851) tot recent heeft gepubliceerd, zijn voortaan digitaal beschikbaar en toegankelijk voor UvA-studenten en -medewerkers, dankzij de licentie die de Universiteitsbibliotheek heeft afgesloten.

De zoekmogelijkheden zijn heel uitgebreid. Uiteraard kunt u zoeken op woorden uit de tekst; daarnaast ook via o.a. auteur (bv. Thomas Friedman), onderwerp (arms embargo), persoon (F.D. Roosevelt), locatie (Panama Canal), bedrijf (Ford Motor Company) en datum.

De UB biedt nog meer krantenarchieven: zie de zoektips op Hoe vind ik… krantenartikelen?

Naar The New York Times 1851-2010